söndag 21 januari 2007

Dagens fotboll

Dagens två matcher som jag följt från soffan är gigantmöten på Emirates mellan Arsenal - Man UTD samt träningsmatchen för Svenska landslaget mot Equador. Skillnaden i tempo mellan de två matcherna var som väntat enormt då det är väldigt stor skillnad på toppspelarna i Premier League och spelarna som har de nordiska ligorna som hemvist. En sen vändning av Arsenal gav iallafall ligan fortsatt lite spänning men jag håller ändå fast vid åsikt från igår att bucklan kommer återvända till Manchester efter några år i London.

Det svenska lagets sydamerikaturné är ganska svårbedömd men det blir nog inte någon av deltagarna som tar sig n i em-kvaltruppen förutom de redan etablerade namnen Anders Svensson, Rami Shaaban och Nicklas Alexandersson. Den av debutanterna som visade mest kvalité var Daniel Nannskog mem det är ju inge framtidsnamn så det känns bättre att ta med någon av de yngre som kompliment i kvaltrupperna för att vara med och se och lära inför framtiden.

Henrik Larsson har ju tackat nej till fortsatt spel i landslaget men det verkar som han börjar tveka lite angående fortsättningen i Manchester United och det kan väl ingen klandra honom för. Helsingsborgs utspel att de inte är aktuellt med en fortsatt låneperiod känns mest som ett sätt att öka innehållet i pengasäcken. Vill Henke vara kvar och Sir Alex ger honom fortsatt förtroende av det slag han visade idag så kommer nog inte det ekonomiska sätta några käppar i hjulet för övergången. Jag tror stenhårt på att Henke Larson i maj kan lägga till en engelsk ligaseger på meritlistan.

Efter lite funderingar fram och tillbaka lutar det åt en fotbollsresa till London och Birmingham i april. Om allt går enligt planen kommer jag då i slutet av april lägga till The Valley, Villa Park och Anfield på listan över besökta fotbollsarenor.

Inga kommentarer: